Gå med

nya användare

Din profil

redan registrerad

Våra Greklandstips

Grekland är ett Europas vackraste länder som har något för alla, både familjer, vänner och par.

Med sina många olika öar, den fantastiska maten och det turkosa vattnet kan man nästan kalla Grekland ett paradis på jorden.

För par:

Santorini är verkligen ett ”must-do” när man åker till Grekland. Denna vulkanö med sina typiskt grekiska vita små hus med blå dörrar är den perfekta platsen för din smekmånad.

Eftersom ön är en vulkanö är ligger den ganska högt över vattenytan. I de större städerna Thira & Oia är man tvungen att gå i många trappor och därför skulle jag inte rekommendera ön för rörelse-handikappade eller småbarn.

Black beach & Red beach

Santorini bjuder på en lite annorlunda strandsemester, eftersom stranden kan antingen vara svart, röd eller vit. Ett tips är att hyra en fyrhjuling och besöka alla tre stränder för att få en riktig Santorini-upplevelse.


Red beach

Solnedgång i Oia

Ett annat måste på Santorini är att åka till Oia precis innan skymning för att se den välkända solnedgången. Förutsatt att himlen är molnfri.

Oia

Exempel på boende:

Nära Santorinis huvudstan Thira.

Hotell: Villa Bordeaux, från 8000 kr/natt

Du får 357,14 kr i bonus!

För de partysugna:

Mykonos är nog Greklands bästa partyö. Den är även kallad ”Greklands Ibiza”.

Ön har samma vibes som Santorini, men är lite exklusivare och har därav en ganska hög prisnivå när det kommer till mat, dryck och boende. Det kan också hända att man ser en och annan kändis där under högsäsongen.

Mykonos har flera stränder som är riktiga party-stränder och som förvandlas till dansgolv på sen eftermiddag. Några av dessa är Super Paradise, Paraga och Paradise. På Paradise Beach kan man få billiga drinkar på eftermiddagen då många strandbarer har happy hour. Det finns även en hel del lugnare och mera familjevänliga stränder på ön.

I Mykonos centrum hittar man det idylliska ”Little Venice” som är en liten kopia på Venedig. Där är det fint att äta en sen middag eller se på  solnedgången.


Little Venice

Exempel på boende:

Hotell: Mykonos Dove Beachfront Hotel, från 4799 kr/natt

Du får 214,24 kr i bonus!

För barnfamiljer:

Zakynthos  är en blandning av vackra vyer och bra stränder. Zakynthos kallas även för “Levantens blomma” och är en av vackraste av  de Joniska öarna.

Det Zakynthos är mest känd för är den väldigt fotograferade stranden Navagio Beach, där man kan se vraket av ett smugglarskepp. Man kan endast nå stranden med båt, men det ordnas en hel del båtturer dit under högsäsongen.


Navagio beach

Ön ligger vi Greklands västkust och har en väldigt regnig vår. Det gör att ön är väldigt grön och frodig, speciellt på försommaren.

Det lönar sig att bo i eller nära Zakynthos stad. Där finns gott utbud av hotell och många förbindelser att ta sig runt på ön.

Exempel på boende:

Hotell: Elegance Luxury Executive Suites, från 2500 kr/natt

Du får 111,61 kr i bonus!

Hotellet ligger nära Tsilivi Waterpark och är därmed ett utmärkt alternativ för barnfamiljer.

Kommentarer (0)

Toppen