Gå med

nya användare

Din profil

redan registrerad

Våra Gotlandstips

Milslånga sandstränder, rosor som klättrar längs husväggarna i världsarvet Visby, underbara prisvärda B&B’s, raukar i naturreservatet Langhammars och väldigt mycket mer! Man behöver inte åka till Italien eller Frankrike i sommar, vi har ju Gotland.

Vi tipsar om några av Gotlands populäraste besöksmål, hotell, restauranger och stränder i det här inlägget.


Visby

Fabriken furillen

I den karga och vackra miljön på Furillen hittar du en unik plats som från att ha varit en gammal fabrik gjorts om till hotell och restaurang. Den vackra naturen på halvön består av tät skog, sand och stenstränder, berg, klintar, raukar, hedar och det gamla kalkstensbrottet som ligger intill hotellet.

Boka hotell: Fabriken Furillen, från 1950 kr/natt

Du får 87,05 kr i bonus!

Hotell Repet

Hotell Repet är ett stilfullt budgetalternativ mitt i Visby. Hotellet erbjuder snygga lägenheter som varierar i storlek, allt från små enrummare till ett penthouse med en tillhörande takterass. Kuriosa: Hotellet ägs av författaren Jonas Jonasson (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann) och har man tur kan man se honom hänga i hotellets foajé!

Boka hotell: Hotell Repet, från 1 560 kr/natt

Du får 69,64 kr i bonus!


Visby

Rute Stenugnsbageri

Rute stenugnsbageri finns på norra Gotland, och var ursprungligen en övergiven och bortglömd gammal vindpinad smedja. Här serveras supergott kaffe i emaljkoppar, allt från chiapudding till bullar, och på kvällarna supergod surdegspizza gräddad i bageriets vedeldade stenugn. Otroligt fint ställe!

Surfers

Man kanske tror att Surfers är någon sorts hawaiiansk bar för surfer dudes, men Surfers i Visby är faktiskt en kinesisk restaurang. Här kan du beställa in smakrika, kryddiga smårätter. Kinesisk sichuan-tapas. Så gudomligt gott. Missa inte revbensspjällen! Drinkarna är också väldigt goda på Surfers. Lönar sig att boka bord på förhand!


Raukar

Sudersand

På Fårö finns den fem kilometer långa sandstranden Sudersand, med långgrunt vatten vilket ju är perfekt för barnen. Här finns även kiosker, barer, restauranger och boende. Något för alla helt enkelt. Det går en färja till Fårö, och färjkön blir snabbt lång. Om du ska till Sudersand över dagen, var ute i god tid! Hungrig i väntan på färjan? I färjfästet finns Orlando’s jamaican – karibisk, het street food. Hett tips!

Leva kungslador

Leva kungslador är perfekt för en dagsutfykt, en riktig pärla för hungriga och leksugna! Här serveras en fantastisk lunchbuffé, söndagsbrunch med närodlade råvaror. Här finns en härlig trädgård man kan sitta i men ifall vädret inte är på ens sida kan man också sitta inne i det mysiga växthuset. Intill restaurangen finns en gårdsbutik, hängmattor och en liten lekskog för barnen med gungor och kojor. För 90 konor får man en duk och färg så kan barnen måla på staffli, så himla roligt!

Toftalagret

Söder om Visby finns Toftalagret, som säljer vintage, antikt, loppisgrejer och egenproducerat. En klar favorit! Man kan hitta vackra serviser, klänningar, retroleksaker och allt möjligt annat fint. Allt här är noga utvalt och välomhändertaget.


Fårö

Kommentarer (0)

Toppen