Gå med

nya användare

Din profil

redan registrerad

Sommarens resmål

shutterstock_264209426

Snart är det semestertider vilket för många innebär att åka utomlands. Vill du också åka utomlands på solsemester, en stadsweekend, eller på ett riktigt äventyr, men vet inte vart?

Du får bonus när du bokar din resa via exempelvis dessa resetjänster: Supersaver, Travellink, Travelpartner och Expedia. Hotels.com och Booking.com erbjuder ett stort utbud av hotell. Här hittar du flera reserelaterade tjänster och butiker.

Vi har samlat ihop ett antal resmål nedan, där du kanske hittar något intressant och spännande:

Stadssemester

Rom, Italien

Hur låter det med det historiska Rom? Staden passar utmärkt för den som älskar att shoppa, lika mycket som för den kulturintresserade. De främsta sevärdheterna är bl.a. Colosseum, Spanska trappan, och Forum Romanum. I övrigt är Rom en riktig modestad. I Rom kan du hitta det nyaste modet, designerväskor och -smycken. 

Paris, Frankrike

Känner du att det är hög tid att se Eiffeltornet, och åka till världens mest romantiska stad? Andra populära attraktioner är Louvren, Champs-Élysées, Triumfbågen och Notre Dame. Det finns massor att göra i Paris, där det finns oändligt mycket att se och shoppingmässigt finns verkligen allt. Det finns inget att klaga på när det kommer till matkulturen heller, Paris bjuder på gastronomiska upplevelser och gott vin.

Berlin, Tyskland

Berlin har blivit ett populärt resmål bland yngre människor, men Berlin har något att erbjuda för alla åldrar och för hela familjen. En av Europas mest kända och mest besökta metropoler, tack vare sitt historiska och kulturella arv. Det finns garanterat något intressant för alla resenärer, vare sig det så är köpcentrum, restauranger eller turistattraktioner som t.ex. Berlinmuren eller Brandenburger Tor. 

London, England

För dig som kräver fart och fläng, London är perfekt för en weekend med mycket nöjen. London har massor att erbjuda, som muséer, utmärkta restauranger, mysiga pubar och musikaler! London passar även för t.ex. barnfamiljer, då det finns nöjesparker, djurparker och lekplatser. Till “must see”-attraktioner hör Big Ben, som visserligen är svår att missa och Buckingham Palace. 

Barcelona, Spanien

Hur låter färggranna Barcelona? Staden är full med vackra byggnader, kyrkor och värdefull och framför allt vacker konst. Barcelona passar också storshopparen som handen i handsken. I stadens största shoppingcenter El Corte Inglés, hittar man det mesta. Det bästa med Barcelona måste ändå vara att man kan kombinera sol- och stadssemester! 

Prag, Tjeckien

Om historiska städer intresserar, är Prag ett väldigt bra alternativ att sätta bakom örat. Under sommarsäsongen är Prags gamla stad väldigt populärt. Ett annat ställe värt ett besök är det judiska kvarteret Josefov, tidigare ett judiskt ghetto. Prisnivån i Prag är gynnsam för svenska resenärer. 

Kraków, Polen

Kraków är en av Europas bäst behållna medeltidsstad. Populära turistattraktioner värda att se är kungaslottet och borgen Wavel, pittoreska Kazimierz judiska kvarter och saltgruvan i Wieliczka. Från Kraków kan man om man har tid göra en dagsutflykt till Auschwitz med tåg, buss eller hyrbil.

Amsterdam, Nederländerna

Amsterdam är fullt av färgglada hus och staden är känd för den vackra miljön kring kanalen. Amsterdam är en stor stad, men trots det väldigt hemtrevlig och mysig. Det bästa sättet att bekanta sig med staden är på cykel. Det är bara att hyra en cykel och trampa runt. Till de populäraste sevärdheterna hör kungliga palatset, den sentida gotiska kyrkan Nieuwe Kerk och Red Light district. I Amsterdam finns mycket muséer, restauranger och shoppingmöjligheter.

shutterstock_189863267 (1)

Sol & Bad

Grekland

Grekland passar utmärkt som resmål för hela familjen. Grekland är ett givet kort med semesterfavoriter som Rhodos, Kreta, Zakinthos och Lefkas. Prisnivån är aningen lägre än i Sverige, och det finns också en hel del shoppingmöjligheter här.

Sicilien, Italien

Ifall inte fastlandet lockar, så lönar det sig att bekanta sig med Sicilien. Du hittar de bästa stränderna i Taormina, Cefalus och Naxos. Sicilien är ett populärt resmål för barnfamiljer och äldre resenärer. I de största städerna kan man shoppa, äta fantastisk italiensk mat och se sig omkring.

Turkiet

De bästa strandorterna i Turkiet finns i Alanya, Antalya, Belek och Side. Att semestra i Turkiet passar för hela familjen, och är relativt förmånligt.

Cypern

Cypern är ett populärt resmål i medelhavet. Här lyser solen 340 dagar om året, sandstränderna är vackra och vattnet bland det renaste i Europa. Det som också är jättebra med Cypern är att man kan kombinera stads- och solsemester om man väljer att åka till exempelvis Limasso.

Kroatien

I Kroatien finns en hel del stränder och otroligt vacker miljö. Det för tillfället populäraste stället att åka till är Dubrovnik, gamla staden där är fantastisk. I Kroatiens näst största stad, Split, hittar man bland annat Diocletianus palats. Om man främst vill vara på stranden, åk till Makarska rivieran på dalmatiska kusten eller ön Brac.

Hyr bil

Ifall du vill resa ännu mer mångsidigt, hyr bil, för att få mer ut av din resa. Att hyra bil ger dig en chans att bekanta dig med omgivningen runt omkring själva resmålet. Du får bonus när du hyr bil via bl.a. Rentalcars (4%), Expedia (5%) eller Hertz (2,50%).

shutterstock_394099399

Kommentarer (0)

Toppen