Gå med

nya användare

Din profil

redan registrerad

Sju skönhetsfavoriter som du inte visste var veganska

Det blir allt mer vanligt att företag tillverkar djurvänliga skönhetsprodukter. Vi listar nu sju populära skönhetsprodukter som även är veganska. Du kanske redan äger nån av dessa produkter?

Vad är skillnaden mellan vegansk och icke djurtestad kosmetika?

Produkter som inte innehåller ingredienser av animaliskt ursprung är även lämpliga för veganer. Bivax, honung, karmin, lanolin och siden är de vanligaste råvarorna av animaliskt ursprung som används vid tillverkan av kosmetika.
Under våren 2013 trädde EU:s förbud mot kosmetika och hygienprodukter som blivit testade på djur i kraft. Innebörden var att man inte får sälja kosmetika som blivit testat på djur efter att förbudet trätt i kraft inom EU. Förbudet är dock inte så väl kontrollerat, så tyvärr garanterar endast certifiering djurvänlighet.
Lumene, som använder sig av finska råvaror, erbjuder ett brett sortiment av vegansk hudvård och smink. Lumene lanserade även år 2017 en 100% vegansk kollektion som heter Nordic Girl! och är riktad till ungdomar.

CC Color Correcting Cream är lämplig för alla hudtyper och ser naturlig på huden medan den täcker allt som behövs.

Pris: fr. 145kr.

 

Även om moderbolaget Shiseido inte producerar vegansk kosmetika, är nästan alla BareMinerals produkter veganska. Endast har en del av borstarna producerats från get och hästhår. BareMinerals Original SPF 15 Foundation består av 100% rena mineraler och har ett naturligt UV-skydd.
Pris: fr. 299kr.

 

Det är mer än 50% av alla Body Shops produkter som är veganska, men några produkter innehåller honung, bivax, mjölk och ägg. All-in-one instablur förlänger sminkens varaktighet och passar alla hudtyper.
Pris: 225kr.

 

 

Det inhemska varumärket Isadora bär flera toppen mascaror som även är veganska. Inga av Isadoras produkter har blivit testade på djur. All Day Long -mascaran håller hela dagen och kan lätt tvättas bort med varmt vatten.
Pris: 145kr.

 

Nyx slutade flera år sen att testa sina produkter på djur och i år beslöt det dig för att börja tillverka veganska produkter.  Nu finner du tiotals produkter som är veganska och listan blir förhoppningsvis längre varje år. Med den veganska paletten Cosmic Metals skapar du glimten till ditt öga.
Pris: 95kr.

 

Milani Cosmetics är kända för sin utmärkta pris-kvalitetförhållande. Milani bär massvis med veganskt smink och läppstiften är speciellt hyllade runt hela världen. Sortimentet består av alla färger från ljurosa till mörkröd.
Pris: 95kr.

 

Anastacia Beverly Hills erbjuder ett härligt sortiment av produkter som passar en vegan. Vår favorit är kult klassikern Contour Kit, som skapar ett vackert lyster på ditt ansikte och skuggor där det behövs.
Pris: fr. 452kr.
Har du någon veganfavorit inom smink?

Kommentarer (0)

Toppen